Hjem Sport Aldrig set tidligere: Historisk store favoritter

Aldrig set tidligere: Historisk store favoritter

af Extra Avisen


Et landshold har aldrig været så store favoritter til at vinde EM i herrehåndbold, som Danmark er i år

Ekstra Bladets håndboldekspert Jan Pytlick sætter ord på Danmarks gruppespil

Når Danmark torsdag aften tager hul på EM i Ungarn og Slovakiet er det med en favoritværdighed, som ikke er set lignende tidligere.

I hvert fald hvis man spørger Danske Spil.

– Vi har været favoritter tidligere, men vi har aldrig været så store favoritter. Lige nu giver vi 2.05 på, at Danmark går hele vejen og tager guldet hjem, siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter hos Danske Spil.

Han mener, at Danmark er større favorit, end noget land nogensinde har været ved EM i herrehåndbold. Kun Norges kvinder har været lige så store favoritter, siger han.

Omregnet til procent betyder det, at Danske Spil giver Danmark 45 procent chance for guld.

Artiklen fortsætter under billedet..

Aldrig set tidligere: Historisk store favoritter
Mikkel Hansen og resten af danskerne er store favoritter ved EM. Foto: Lars Poulsen

 

Det skal ikke mindst ses i lyset af, at andre store nationer har bøvlet med corona og skader. Heriblandt Frankrig, som slog Danmark i finalen ved OL i Tokyo sidste sommer.

Men selv hvis Danmark skulle blive ramt af skader eller smitte undervejs, ændrer det ikke på, at Danmark er favoritter, mener Danske Spil.

– Kvaliteten på holdet er bedre end hos konkurrenterne, og vi har en bredere trup. Selv hvis Mikkel Hansen ryger ud, er vi stadig favoritter. Det ville vi ikke have været for år tilbage, siger Peter Emmike Rasmussen.

Danmark indleder EM mod Montenegro torsdag klokken 20.30, inden Slovenien og Nordmakedonien venter henholdsvis lørdag og mandag.

Ekstra Bladet dækker alle Danmarks kampe direkte.Source link

Flere Artikler