Hjem 112 Bandefolk for retten: Sigtet for brud på våbenloven

Bandefolk for retten: Sigtet for brud på våbenloven

af Extra Avisen


Fem mænd med relation til bandemiljøet er i dag, onsdag, blevet sigtet for at have brudt våbenloven.

To af dem er sigtet for i forening at have været i besiddelse af to skarpladte pistoler på Københavns Hovedbanegård i december. De tre sidste er sigtet for at have være i besiddelse af en revolver og patroner på samme sted dog i oktober.

I begge tilfælde er våbnene blevet overdraget til svenske mænd, hvis sager behandles i Sverige.

Det fremgår af et grundlovsforhør klokken 11.30 onsdag den. 12. januar.

Døren blev dog lukket for pressen til grundlovsforhøret kort efter sigtelsernes præsentation. Det skyldes mistanke om, at en mulig gerningsmand fortsat er på fri fod, samt at politiet har en opfattelse af, at det kan have relation til bandemiljøet.

Der er ligeledes nedlagt navneforbud i sagen. Her fremhæver forsvarerne, at det er af hensyn til nogle af de sigtede, der er meget unge, samt at sagen er på et tidligt stadie.

Selvom fem er blevet sigtet, var der i alt syv mænd, der blev anholdt.

Anholdelserne fandt sted tirsdag formiddag, da politiets nye afdeling National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) rykkede ud til en række adresser og anholdt i alt syv bandefolk på mellem 20 og 24 år.

»I efterforskningen har der været et meget tæt og effektivt samarbejde mellem svenske myndigheder og dansk politi, og vi kan i NSK med glæde konstatere, at det samarbejde og den konkrete efterforskning nu har ført til anholdelserne af de syv mænd,« oplyste vicepolitiinspektør Torben Henriksen da.

Alle anholdelserne skulle ifølge politiet være foregået ganske udramatiske. Og i forbindelse med dem blev der foretaget en række ransagninger.

Om der blev fundet våben i forbindelse med ransagningerne er uvist.

Torben Henriksen kunne af hensyn til efterforskningen tirsdag ikke dele mange detaljer om sagen.

Han afviste dog overfor B.T., at anholdelserne havde relation til den konflikt mellem den danske bandegruppering NNV og det svenske netværk Söderkulla, der i december førte flere dødelige skudepisoder med sig.

»Det er ikke en udløber af de skyderier, der har været i København i december, og som Københavns Politi efterforsker.«

Forude venter det, NSK med egne ord kalder »et omfattende efterforskningsarbejde« – et arbejde, der vil ske i samarbejde med de svenske myndigheder.

Politiet kan ikke udelukke, at efterforskningen vil føre til yderligere anholdelser.Source link

Flere Artikler