Hjem 112 Bandidos-rockere stod bag dobbelt drabsforsøg

Bandidos-rockere stod bag dobbelt drabsforsøg

af Extra Avisen


To mænd er netop kendt skyldige i dobbelt drabsforsøg med militære håndgranater rettet mod et kærestepar i deres hjem i Mullerup

Politiets teknikere arbejdede på gerningsstedet efter angrebet. 
Foto: Per Rasmussen
Politiets teknikere arbejdede på gerningsstedet efter angrebet.
Foto: Per Rasmussen

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): En 38-årig Bandidos-rocker og et 34-årigt tidligere prøvemedlem er kendt skyldige i at stå bag et håndgranatangreb 3. oktober sidste år, der satte to menneskers liv i fare. Det skete, da de kastede to militærgranater ind gennem vinduet til deres stue.

Det har retten i Holbæk netop afgjort.

Ville skræmme
Den 34-årige har fra retssagens start erkendt at have kastet håndgranaterne ind i huset i Mullerup på Vestsjælland en tidlig søndag morgen.

Han har hævdet, at han var alene om angrebet, der angiveligt havde til formål at skræmme den 47-årige mandlige beboer i huset. Den 47-årige blev ramt af fragmenter i foden, mens hans yngre samlevende, der også var i huset slap uskadt.

Ifølge et ekspertvidne fra hæren var det dog rent held, at kæresteparret slap med livet i behold.

Iføge anklageren tog de to tiltalte mænd til Mullerup for at dræbe husets beboere, en kvinde på 34 år og en 47-årig mand 3. oktober 2020.

Med sig havde de angiveligt to håndgranater, der blev kastet ind igennem en rude, inden de detonerede og hærgede hjemmet.

Tusindvis af glasskår fløj rundt fra splintrede ruder og den 47-årige mand måtte efterfølgende have pillet glasskår og fragmenter fra håndgranaterne ud af sin ene fod, mens kvinden på mirakuløs vis slap uskadt.

Herfra tog sagen en bizar drejning. Beboerne var nemlig bevæbnet til tænderne.

Offer var bevæbnet
Det opdagede politiet, da patruljer og ambulancer ankom til ejendommen, efter håndgranaterne var sprængt.

Uden for hjemmet fandt politiet flere voldsomme våben, heriblandt en fuldautomatisk og en semiautomatisk riffel.

De to ofre blev derfor anholdt og begge idømt hårde straffe for våbenbesiddelse i juni i år.

Under sagen kom det frem, at de udover automatvåbnene var i besiddelse af en salonriffel og flere knive, og havde en økse sat fast i hoveddørens karm.

Bange for Bandidos
Den mandlige beboer erkendte at have været i besiddelse af våbenlageret, og fortalte i retten, at han havde anskaffet sig våbnene af frygt for at medlemmer af Bandidos ville opsøge ham for at få hævn.

Manden var i 2019 offer for et groft økseoverfald, hvor han fik dybe hug i både hovedet og på kroppen, og efterfølgende var i livsfare. Under retssagen vidnede han mod en af overfaldsmændene, en 35-årig Bandidos-rocker, og ifølge offeret selv var han efterfølgende konstant angst for repressalier fra rockerklubbens medlemmer på fri fod.

Bandidos-rockeren blev i september 2020 idømt tre et halvt års fængsel – omkring en måned før, at håndgranat-angrebet fandt sted.


Bortkaster forklaring
Begge forsvarere procederede ved sidste retsdag for, at hvis deres klienter blev kendt skyldige, skulle det være efter den mildere paragraf for fareforvoldelse og ikke drabsforsøg som anklagemyndigheden har rejst tiltale for.

Nævninge og dommere var dog enige om at kende de to mænd skyldige i dobbelt drabsforsøg og har dermed valgt at se bort fra de to mænds forklaring om, at det kun var den yngre mand, der stod bag angrebet.

Herudover har retten forkastet forklaringen om, at intentionen blot var at ryste den 47-årige på grund af et ikke nærmere specificeret mellemværende.

Blod på gerningssted
I afgørelsen har retten blandt andet lagt vægt på, at den 38-åriges blod blev fundet på gerningsstedet, samt nummerpladeoplysninger, der placerede en bil han var bruger af i nærheden af gerningsstedet.

Herudover har retten lagt til grund at det 47-årige offer tidligere har vidnet mod et andet Bandidos-medlem, og håndgranatangrebet derfor var motiveret af hævn.

Der falder endelig dom mandag eftermiddag. 

Politiets teknikere blev mødt af et voldsomt syn, da de ankom til gerningsstedet i den lille by Mullerup på Sjælland tidligt søndag morgen 3. oktober sidste år.

Læs her hvordan et blodspor har spillet en væsentlig rolle i retten.Source link

Flere Artikler