Hjem Verden Bertelsen om Mølbak: En fej kujon

Bertelsen om Mølbak: En fej kujon

af Extra Avisen


Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, gik nærmest sms-amok og krævede, at forskere skulle forsvare regeringens beslutning om at aflive alle mink

Bertelsen om Mølbak: En fej kujon

Barbara Bertelsen bombarderede Sundhedsministeriets Per Okkels. Mest med skideballer og sjældent ros. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Statsministeriets omstridte departementschef, Barbara Bertelsen, var ikke tilfreds med SSI’s faglige direktør Kåre Mølbak dagen efter pressemødet, hvor det blev meldt ud, at alle mink skulle aflives.

Det fremgår af en række sms’er til hendes kollega Per Okkels i Sundhedsministeriet, som bliver fremlagt i Minkkommissionen.

– Når regeringen træffer den eneste beslutning, der skal træffes der på hans anbefaling, er han totalt fej kujon, som ikke vil tage del i ansvaret. Og han har én gang set, hvilken reel fare det udgør for statsministeren. Simpelthen så skuffende, skriver hun blandt andet den 5. om eftermiddagen.

Under afhøringen af Per Okkels fremgår det, at Barbara Bertelsen nærmest spammer ham med tonsvis af – ofte meget vrede – sms’er.

Bertelsen ville tilsyneladende have Kåre Mølbak til at gå længere end blot at referere til den risikovurdering, som SSI har lavet. Hun vil have Mølbak til at sige, at det var SSI’s anbefaling at aflive alle mink.

Undsiger Bertelsens påstand
– Jeg synes ikke Kåre var en total fej kujon, understreger Per Okkels under afhøringen i minkkommissionen.

Han siger samtidig, at han ikke er stolt over de smsdialoger, der fremlægges i Minkkommissionen.

Barbara Bertelsen var tydeligvis bange for, at regeringen ville ‘tabe’ på mink-udrydningen, hvis ikke SSI og andre forskere ville stå på mål for regeringens beslutning og tiltag.

Eksempelvis skriver Bertelsen til sin kollega, at hun har lyst til at nikke medierne en skalle.

– Jeg fik mange af dem (sms’er). Der skulle ikke meget medieomtale til før Statsministeriets så det som et kæmpe problem, forklarer Per Okkels.

Per Okkels erklærer i øvrigt minkkommissionen, at han er uenig med Barbara Bertelsens synspunkt om, at SSI’s faglige direktør Kåre Mølbak ikke udtaler sig klart nok om, at alle mink bør aflives af hensyn til folkesundheden

Okkels mener, at Mølbak så siger det så tydeligt, som det er muligt for SSI. Det er ikke SSI, der skal beslutte løsninger. Det er politikerne.Source link

Flere Artikler