Hjem Underholdning Blev ‘Bagedyst’-vært, børnebogsforfatter og sagsøgt af barnepigen for sexkrænkelser: Det laver Spice Girls i dag

Blev ‘Bagedyst’-vært, børnebogsforfatter og sagsøgt af barnepigen for sexkrænkelser: Det laver Spice Girls i dag

af Extra Avisen


Det tog kun en halv time at skrive ‘Wannabe’, men hittet formåede at gøre Spice Girls til et decideret globalt fænomen, og 25 år senere kan de fleste stadig huske Baby, Scary, Ginger, Sporty og Posh.

Men hvad laver de fem krydder-kvinder egentlig i dag?

Fra baby til ‘Bagedyst’-vært

45-årige Emma Bunton udgav et soloalbum i 2001, efter Spice Girls gik i opløsning. Hun fik et kæmpehit med ‘What Took You So Long’, men fik aldrig etableret sig selv som solokunstner.

Efter 13 års pause udgav hun i 2019 albummet ‘My Happy Place’, som modtog lunkne anmeldelser, men det er især som radiovært, hun har gjort sig bemærket. De seneste 12 år har ‘Baby Spice’ nemlig arbejdet som vært på den britiske radiostation Heart, men sprang i 2018 ud som tv-vært på den amerikanske udgave af ‘Den store bagedyst’.


Emma Bunton med ægtemanden Jade Jones.


Emma Bunton med ægtemanden Jade Jones.
Foto: TOLGA AKMEN

Vis mere

Privat danner hun par med sangeren Jade Jones, som hun mødte i Spice Girls’ storhedstid i 1998, hvor han var aktiv i det britiske boyband Damage. Siden er de dog gået fra hinanden ad flere omgange, men blev i juli gift efter at have været forlovet i ti år.

De har sammen børnene Beau og Tate på seks og ti år.

Opsigtsvækkende privatliv

46-årige Melanie Brown var den første i gruppen, der gik solo og fik i 2000 et hit med Missy Elliott-duetten ‘I Want You Back’. En decideret solokarriere blev det dog aldrig til, så efter at være flyttet til USA fokuserede ‘Scary Spice’ i stedet på tv.

Her fik hun sin egen realityserie, ‘Mel B: It’s a Scary World’, der i en enkelt sæson fulgte hendes families liv, og medvirkede i et par B-film, inden hun fandt sin niche i talentshowverdenen.


Melanie Brown.


Melanie Brown.
Foto: GUS RUELAS

Vis mere

Her har hun både deltaget i og været vært på ‘Vild med dans’, styret slagets gang i den britiske ‘Lip Sync Battle’ og ageret dommer i blandt andet ‘America’s Got Talent’ såvel som ‘X Factor’ i både Australien og USA.

Herudover har hun deltaget i både den spanske og britiske version af ‘Hvem holder masken?’, klædt ud som henholdsvis vandmand og søhest.

Men det er for sit privatliv, Melanie Brown især har vakt opsigt. Et kort, men stormfuldt forhold til Eddie Murphy endte i 2006 med, at skuespilleren såede tvivl om, hvorvidt barnet i Melanie Browns mave overhovedet var hans. Den rapkæftede ‘Scary Spice’ svarede igen ved at kalde Eddie Murphy for dårlig i sengen, mens han kvitterede ved at true med at hive hende i retten.

I 2007 kunne en dna-test så afsløre, at den i dag 14-årige Angel Iris altså var hans datter, men så sent som i 2018 slog skuespilleren i en retssag igen fast, at han fortsat ikke var interesseret i samvær med sin dengang tiårige datter. Det skal måske også ses i lyset af, at Melanie Brown samme år som datteren kom til verden, indledte et forhold til filmproduceren Stephen Belafonte, som i stedet blev en faderfigur i barnets liv.


Spice Girls har siden de gik fra hinanden givet et par koncerter. Som her ved OL-afslutningsceremonien i 2012.


Spice Girls har siden de gik fra hinanden givet et par koncerter. Som her ved OL-afslutningsceremonien i 2012.
Foto: JEWEL SAMAD

Vis mere

Parret blev skilt i 2017, efter at Melanie Brown havde anklaget produceren for utroskab, vold og mishandling, og senere har sangerinden fortalt, at hun forsøgte selvmord i 2014 og måtte sniffe kokain til morgenmad for at komme igennem sin ulykkelige hverdag. Samme år som selvmordsforsøget begyndte rygterne om vold i øvrigt at svirre, da Melanie Brown blev spottet bag ‘X Factor’-dommerbordet med blå mærker og skrammer.

Men anklagerne om utroskab tog en drejning, da den barnepige, som Melanie Brown mente havde en hed affære med Stephen Belafonte, lagde sag an mod sangerinden. Lorraine Gilles, som var 18 år, da hun blev ansat af parret hævdede, at hun over en periode på syv år havde sex med sangerinden flere gange om dagen, mens hun kun havde sex med Stephen Belafonte, når hustruen bad hende om det.

Disse samlejer skulle til gengæld – ifølge Lorraine Gilles – være blevet filmet af Melanie Brown, hvilket barnepigen fandt så ubehageligt, at hun lagde sag an. Sagen endte dog i et sekscifret forlig.

Foruden Angel Iris har Melanie Brown datteren Phoenix Chi på 22 fra ægteskabet med danser Jimmy Gulza samt niårige Madison med Stephen Belafonte.

Dræbte Spice Girls og blev børnebogsforfatter

Det var da 49-årige Geri Horner – dengang Halliwell – forlod Spice Girls i 1998, at gruppen så småt begyndte at gå i opløsning.

Hun har siden undskyldt og kaldt sig selv en ‘forkælet møgunge’, fordi hun droppede succesgruppen for at forfølge en solokarriere.


Geri Halliwell med sin mand Christian Horner.


Geri Halliwell med sin mand Christian Horner.
Foto: HENRY NICHOLLS

Vis mere

Året efter udgav hun bestselleren ‘If Only’ om tiden i Spice Girls og hittede efterfølgende med sange som ‘Look At Me’ og ‘It’s Raining Men’, inden ‘Ginger Spice’ i 2007 sprang ud som succesfuld børnebogsforfatter.

Da hun i 2015 giftede sig med Formel 1-bossen Christian Horner, trak hun sig tilbage for at gå hjemme med parrets fireårige søn Montague og 15-årige Bluebell Madonna, som hun har med manuskriptforfatteren Sacha Gervasi, men har haft et par tv-optrædener som blandt andet dommer i ‘All together now’ og deltager i en kendis udgave af ‘Den store bagedyst’.

Laver fortsat musik – som den eneste

Allerede under sin tid i Spice Girls blev den i dag 47-årige Melanie Chisholm udråbt som gruppens bedste sanger, og det er da også ‘Sporty Spice’, der har haft den største succes som soloartist efterfølgende. Hun lagde stærkt ud med Bryan Adams-duetten ‘When You’re Gone’ og udgav efterfølgende det anmelderroste album ‘Northers Star’ med hits som ‘I Turn To You’ og ‘Never Be The Same Again’.

I 2004 etablerede hun sit eget pladeselskab Red Girl Records og har i alt udgivet otte album – seneste ‘Melanie C’ fra 2020 – men ingen af dem har dog opnået samme succes som i sangerindens storhedstid.


Melanie Chisholm med sin tidligere Spice Girls-kollega Emma Bunton i 2015.


Melanie Chisholm med sin tidligere Spice Girls-kollega Emma Bunton i 2015.
Foto: SUZANNE PLUNKETT

Vis mere

Herudover har hun spillet med i et par musicals og – som de andre gruppemedlemmer – deltaget i ‘Vild med dans’.

I 2009 blev hun mor til datteren Scarlett, men gik kort efter fra hendes far, ejendomsmægleren Thomas Starr, som hun havde været kærester med i ti år.

Vendte musikken ryggen

Selvom 47-årige Victoria Beckham – der i Spice Girls-tiden var kendt under efternavnet Adams – er den eneste, der ikke har forfulgt en solokarriere efterfølgende, er hun formentlig den mest succesfulde.

‘Posh Spice’ udgav et enkelt soloalbum i 2001, men forfulgte siden modeldrømmen med opgaver for både Roberto Cavalli, Dolce and Gabbana og Marc Jacobs.


Victoria Beckham med sin mand, david Beckham, og søn Brooklyn.


Victoria Beckham med sin mand, david Beckham, og søn Brooklyn.
Foto: HENRY NICHOLLS

Vis mere

I de følgende år havde hun et par design-samarbejder, inden hun i 2008 stiftede sit eget tøjmærke, som siden er vokset til en milliardforretning med kontorer i London, New York og Hongkong og samarbejder med Estée Lauder, Chole og Calvin Klein.

Hun blev i 1999 gift med fodboldspilleren David Beckham, og datidens hotteste par blev siden forældre til Brooklyn, Harper, Romeo og Cruz.Source link

Flere Artikler