Hjem Verden Boris Johnson indrømmer: Deltog i fest under corona-nedlukning

Boris Johnson indrømmer: Deltog i fest under corona-nedlukning

af Extra Avisen


Omkring 40 mennesker dukkede op til festen, som blev afholdt i en tid, hvor man maksimum måtte ses med én anden person udenfor

Boris Johnson indrømmer: Deltog i fest under corona-nedlukning

Se med live her, når Boris Johnson skal svare på spørgsmål om den fest, der blev afholdt under den massive lockdown i Storbritannien.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, erkender over for parlamentet, at han i maj 2020 deltog i en fest i Downing Street, hvor landet var midt i en omfattende corona-nedlukning.

Det sker i forbindelse med en fast ugentlig spørgetime med premierministeren, hvor han desuden siger, at han undskylder, men at han kun deltog i 25 minutter i det omtalte selskab.

Alvorlig sag
Festen kan ende med at få fatale konsekvenser for Boris Johnsons politiske liv. Flere britiske politikere er således ude med riven efter premierministeren.

Lederen af Det Konservative Parti i Skotland, Douglas Ross, mener eksempelvis, at såfremt det skulle vise sig, at premierministeren har løjet, når han før har påstået, at han ikke har deltaget i nogen fester, er han nødt til at trække sig.

– Hvis du vildleder Parlamentet, så er der intet, der kan forsvare, at du skal blive siddende. Jeg ville ikke på nogen måde støtte premierministeren, hvis han brød loven og deltog i den fest, udtaler Douglas Ross.

Den holdning deler et andet medlem af parlamentet, Nigel Mills.

– Jeg kan ikke se, hvordan en person, som har organiseret eller deltaget i en fest, kan forblive i en position, hvor de skal bestemme coronapolitik. Hvis han vidste, at det var en fest, og valgte at deltage, er jeg ikke sikker på, at han kan beholde sin position, siger Mills.

Opdateres …Source link

Flere Artikler