Hjem 112 Dansk skib kæntrede: To personer anholdt

Dansk skib kæntrede: To personer anholdt

af Extra Avisen


To personer er tirsdag blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af ulykken mellem et dansk og et engelsk fragtskib nordvest for Bornholm natten til mandag.

Det oplyser den svenske kystvagt, Kustbevakningen, ifølge flere svenske medier.

Der er tale om en britisk og en kroatisk statsborger. Ifølge tv-stationen SVT’s oplysninger er den britiske mand mistænkt for uagtsomt manddrab, grov uagtsomhed i sejladsen og at have været påvirket af alkohol.

Også den kroatiske mand er mistænkt for spritsejlads.

Den britiske mand havde ifølge anklager Tomas Olvmyr vagten på det engelske fartøj, da ulykken skete.

– Den ene person er den, som havde vagten på tidspunktet for ulykken, mens den anden person udførte arbejdsrelaterede opgaver og mistænkes for at have været beruset, siger anklageren til SVT.

Han vil ikke oplyse, hvor høj en promille mændene havde, men siger, at prøver har vist, at de begge havde alkohol i blodet.

Tomas Olvmyr vil hellere ikke komme det nærmere, hvilken stilling eller rang de to besætningsmedlemmer præcis har haft om bord.

Rederiet Scotline Marine Holdings, der ejer ‘Scot Carrier’, oplyste tidligere i en skriftlig udtalelse, at to fra besætningen om bord havde alkohol i blodet.

– I overensstemmelse med procedurerne er alle besætningsmedlemmer på ‘Scot Carrier’ blevet testet for alkohol og stoffer. To medlemmer af besætningen havde en højere promille end tilladt, skriver Scotline på sin hjemmeside.

Her tilføjes det, at rederiet har nultolerance over for brud på reglerne om at være påvirket om bord på skibe.

De to anholdte personer blev allerede frihedsberøvet mandag. Den kroatiske statsborger er født i 1965, mens briten er født i 1991, skriver det svenske nyhedsbureau TT. Derudover er det sparsomt med oplysninger om de to.

Ulykken mellem det danske fragtskib ‘Karin Høj’ og det engelske ‘Scot Carrier’ skete omkring klokken 03.30 natten til mandag.

En dansk sømand har mistet livet i ulykken. En anden er fortsat savnet.

Den omkomne blev fundet i skroget på ‘Karin Høj’, da dykkere kunne undersøge det kæntrede fartøj – en selvsejlende pram.

De to fartøjer kolliderede ifølge de foreløbige undersøgelser i svensk farvand mellem Ystad og Bornholm. Den præcise årsag til ulykken er endnu ikke fastlagt.Source link

Flere Artikler