Hjem Politik DF overhaler igen Nye Borgerlige – Ditoverblik.dk

DF overhaler igen Nye Borgerlige – Ditoverblik.dk

af Extra Avisen


DF overhaler igen Nye Borgerlige – Ditoverblik.dk
Dansk Folkeparti skal have ny formand, men uvisheden om den kommende formand har tilsyneladende ikke påvirket opbakningen til DF, som er gået lidt frem i forhold til sidste uges Voxmeter-måling. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti står til 6,2 % af stemmerne i ugens måling fra Voxmeter. Nye Borgerlige er på 5,5 %

Dansk Folkeparti er igen foran Nye Borgerlige i den ugentlige meningsmåling fra Voxmeter. I sidste uge lå NB på 6,3 %, mens Dansk Folkeparti stod til 5,8 %, men nu er pladserne byttet rundt, så DF står til 6,2 %, mens Nye Borgerlige er på 5,5 %.

Målingen er gennemført blandt 1.005 repræsentativt udvalgte personer i perioden 22.-28. november, dvs. efter at Kristian Thulesen Dahl meddelte, at han stopper som DF-formand.

Målingen viser lidt større afstand mellem rød og blå blok, sammenlignet med sidste uge, hvor der næsten var dødt løb. Regeringen og støttepartierne står lige nu til 50,8 %, mens de borgerlige partier står til 48,1 %.

Socialdemokratiet er med 26,0 % tilbage til niveauet ved valget i 2019, mens Venstre med 17,0 % holder føringen til Det Konservative Folkeparti, der ligger til 15,1 %.

Enhedslisten ligner som ved kommunalvalget den store vinder. EL står til 9,7 %, hvilket er 2,8 procentpoint bedre end folketingsvalget i 2019.

Lars Løkke Rasmussens nye Moderaterne fortsætter tilbagegangen. For en måned siden lå gruppen “Øvrige partier” til 3,1 %. Nu er den på bare 1,1 %.

Se målingen hos Voxmeter herSource link

Flere Artikler