Hjem 112 Dødstal stiger efter voldsom færge-brand i Bangladesh

Dødstal stiger efter voldsom færge-brand i Bangladesh

af Extra Avisen


Dødstallet stiger til 37 efter en voldsom færgebrand i Bangladesh, rapporterer BBC. Tidligere lød tallet på 30.

Branden udbrød i de tidlige morgentimer ombord på færgen.

Mange af de cirka 500 passagerer om bord sprang overbord for at slippe væk fra flammerne, oplyser politiet. Flere af dem formodes at være druknet.

Ulykken ramte i de tidligere morgentimer på en flod nær Jhalokath cirka 250 kilometer syd for hovedstaden Dhaka. Færgen, der er i flere dæk, udbrændte helt.

– Vi har fundet 37 døde. Men dødstallet kan stige, siger den lokale politichef.

– De fleste døde som følge af branden, og nogle druknende, efter at mange mennesker kastede sig i floden, fortæller han.

Branden menes at være opstået i skibets maskinrum. Herfra bredte den sig i hast til den øvrige del af skibet, siger politichefen.

– Vi har sendt omkring 100 mennesker med brandsår til hospitaler i Barisal, siger han.

En brandchef siger til nyhedsbureauet dpa, at der var op mod 800 personer om bord på færgen eller langt flere, end skibet var beregnet til.

Det tog brandfolk fire timer at få slukket den voldsomme brand.

Ifølge øjenvidner opstod branden klokken tre om natten.

– Vi lå og sov på måtter på det nederste dæk. Alle passagerer sov. Mit niårige barnebarn Nayeem var sammen med mig, og han hoppede i floden. Jeg ved ikke, hvad der er sket med ham, fortæller bedstemoren.

Færgeulykker opstår regelmæssigt i Bangladesh. Der sejles på mange floder, der udmunder i det vidt forgrenede delta i syd.Source link

Flere Artikler