Hjem Underholdning Dyrby bryder tavsheden: Jeg fortryder

Dyrby bryder tavsheden: Jeg fortryder

af Extra Avisen


Michael Dyrby, der i dag er chefredaktør på B.T, erkender, at han burde have været mere opmærksom på den sexistiske kultur på TV 2 i sin tid som chef på tv-stationen

Dyrby bryder tavsheden: Jeg fortryder
Michael Dyrby kommentarer nu MeToo-dokumentaren på discovery+. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Michael Dyrby erkender nu, at han bærer en del af ansvaret for den sexistiske kultur på TV 2, der bliver beskrevet i den ny discovery+-dokumentar ‘MeToo: Sexisme Bag Skærmen’, der har fået premiere på discovery+ i dag.

Det sker i et interview med B.T, hvor Dyrby siden 2017 har været ansvarshavende chefredaktør.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Dyrby, men han er i skrivende stund ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Til B.T. siger han dog, at han burde have set den sexisme, der bliver beskrevet i vidnesbyrd fra en lang række kvinder, i sin tid som chef på TV 2.

Gør ondt at høre

‘Det er en ubehagelig beskrivelse af kulturen på TV 2, der står tilbage efter denne dokumentar. Det gør ondt at høre, hvordan flere kvinder har oplevet det. Jeg tager min del af ansvaret som nyhedsdirektør på TV 2, selvom det er flere år siden, jeg var ansat. Jeg var nyhedsdirektør i perioden 2002-2015 og burde have set den sexisme, som nu bliver beskrevet. Jeg så det ikke dengang, og det undskylder jeg for, som jeg også gjorde tidligere i år’, lyder det i et skriftligt svar fra Michael Dyrby til mediet.

Dyrby ønsker ikke at kommentere konkrete forhold i dokumentaren – heller ikke om han er en af de chefer, der bliver omtalt i dokumentaren i anonymiseret form.

Louise Degn - her øverst til højre - står frem i dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen'. Foto: Discovery Networks
Louise Degn – her øverst til højre – står frem i dokumentaren ‘MeToo: Sexisme bag skærmen’. Foto: Discovery Networks

 

Han anerkender dog, at han burde have gjort mere, og at han ‘fortryder’, at det nødvendige ikke blev gjort af ham eller andre chefer. Han fortæller videre, at han har stor respekt for de kvinder, der nu står frem, men at han ville have ønsket, at det var sket før.

Har ikke krænket nogen
Tidligere har Dyrby fortalt til B.T., at han ikke er af den opfattelse, at han selv har været med til at krænke nogen i sin tid på TV 2.

– Jeg er af den overbevisning, at jeg ikke har krænket nogen direkte, men oplevelser ses jo forskelligt – selv mange år efter. Og jeg beklager selvfølgelig, hvis nogen sidder med den følelse. Jeg har lavet fejl, som jeg fortryder set i bagklogskabens klare lys, sagde han dengang.

Samtidig afviste han, at han har udnyttet sin magt over for kvinder på TV 2.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra TV 2, men de er i skrivende stund ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Hele arbejdet med MeToo-dokumentaren blev skudt i gang i 2020, efter en række kvindelige TV 2-ansatte tog initiativ til en støtteerklæring til tv-vært Sofie Linde, der satte fokus på sexisme i mediebranchen i sin tale under Zulu Comedy Galla sidste år.

Støtteerklæringen blev underskrevet af hele 1615 kvinder fra mediebranchen og satte i den grad gang i en ny MeToo-bevægelse.

Efter støtteerklæringen satte TV 2 også en ekstern advokatundersøgelse af forholdene på kanalen i gang, og den undersøgelse betød blandt andet, at de to profilerede værter Jens Gaardbo og Jes Dorph-Pedersen blev fjernet fra skærmen.

Ekstra Bladet erfarede siden, at en gruppe journalister fra TV 2 var i gang med at lave en dokumentar, som omhandlede sexisme i mediebranchen – heriblandt på TV 2.

Siden trak kanalen dog stikket, og i stedet besluttede Politiken, at de i samarbejde med Impact TV ville arbejde videre med projektet.

I februar i år meddelte Politiken dog, at de trak sig fra samarbejdet.

– Men vi fortsætter arbejdet med projektet med en ny mediepartner. Vi glæder os til at gøre dokumentaren tilgængelig for offentligheden, når tid er, lød det i den forbindelse fra Thomas Heurlin, der er direktør i Impact TV.

Siden er Discovery Networks Danmark dog kommet med på samarbejdet, og dokumentaren er nu en realitet.
Source link

Flere Artikler