Hjem Underholdning Efter bombe: – Jeg har tillid til Dyrby

Efter bombe: – Jeg har tillid til Dyrby

af Extra Avisen


Anders Krab-Johansen, der er koncernchef i Berlingske Media, fortæller, at han stadig har tillid til Dyrby

Efter bombe: – Jeg har tillid til Dyrby
Anders Krab-Johansen har stadig fuld tillid til Dyrby. Foto: Philip Davali

Mandag kunne Ekstra Bladet bringe noget af en bombe, da den tidligere TV 2-medarbejder Anna Thygesen afslørede, at den TV 2-chef, hun i dokumentaren ‘MeToo: Sexisme bag skærmen’ anklager for at have opført sig sexistisk over for hende, er nuværende ansvarshavende chefredaktør på B.T., Michael Dyrby.

Til trods for den afsløring bakker Anders Krab-Johansen, der er koncernchef for Berlingske Media, fortsat op om Dyrby.

Det skriver han i et skriftligt svar til Journalisten.

‘Ja, jeg har tillid til Michael Dyrby,’ skriver han og fortsætter med at fortælle, at han mener, at Dyrby derimod har været med til at bidrage til en god kultur i sin tid på B.T.

‘Når det gælder Michael Dyrby, kan og vil jeg kun vurdere ham på hans arbejde som ansvarshavende chefredaktør for B.T. de seneste fire år. Her har han bidraget til at skabe en åben og sund kultur,’ skriver han videre.

Michael Dyrby har tidligere været nyhedschef for TV 2 Nyhederne, og siden 2017 har han været ansvarshavende chefredaktør på B.T. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Michael Dyrby har tidligere været nyhedschef for TV 2 Nyhederne, og siden 2017 har han været ansvarshavende chefredaktør på B.T. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

 

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Anders Krab-Johansen, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Over for Ekstra Bladet har Michael Dyrby i en kort sms afvist, at han skulle have krænket Anna Thygesen. Det kan du læse meget mere om i boksen herunder:

Michael Dyrby kan ikke genkende Anna Thygesens oplevelse fra bussen på vej hjem fra julefokosten.

Det meddeler han kortfattet på en sms til Ekstra Bladet.

‘Jeg er overbevist om, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende til Anna Thygesen – det ville naturligvis være helt uacceptabelt,’ skriver Michael Dyrby kort.

Den melding overrasker ikke Anna Thygesen.

– Jeg kan godt forstå, at han benægter, når han har valgt at sige, at han ikke har været en del af kulturen.  Derfor er jeg glad for at, at en mine tidligere kolleger fra TV 2 over for Impact (produktionsselskabet bag dokumentaren, red.), kan bekræfte, at jeg fortalte om episoden mandagen efter julefrokosten, siger Anna Thygesen.

Intet svar
Ekstra Bladet har stillet Michael Dyrby en række spørgsmål til episoden og dokumentaren, som han ikke har svaret på. Vi ville gerne have haft svar på følgende:

– På skrift i dokumentaren er du citeret for at sige, at du ikke så den sexisme, der eksisterede på stationen. Hvordan kunne du ikke se det, når du selv var en del af det?

– Var du kultur-blind? Så du ikke den kultur, du selv var en del af?

– Var du selv med til at fremme den kultur?

– Hvordan hænger Anna Thygesens fortælling sammen med, at du i marts i en klumme var ude og sige, at du ikke mener, du har været med til at krænke nogen?

– Hvorfor er du ikke med i dokumentaren, når der tydeligvis er historier, der omhandler dig?

– Er det rigtigt, at du har hyret advokater til at undgå, at du ville blive inddraget i dokumentaren?

——— SPLIT ELEMENT ———

Her fortæller Anna Thygesen, hvorfor hun vælger at navngive Dyrby.Source link

Flere Artikler