Hjem 112 Fængslet i 36 år: Nu overvejer de at løslade ham

Fængslet i 36 år: Nu overvejer de at løslade ham

af Extra Avisen


Kriminalforsorgen skal fastsætte vilkår for en prøveløsladelse af livstidsdømte Seth Sethsen, der har siddet fængslet i 36 år.

Det har Østre Landsret torsdag besluttet.

Seth Sethsen har siden 1985 siddet bag tremmer, efter han skød og dræbte en taxachauffør i hans hyrevogn i Albertslund.

Den dengang 30-årige Seth Sethsten blev få dage efter drabet anholdt. Han erkendte at have dræbt taxachaufføren Kurt Gaarn-Larsen.

Men de to dræbende skud blev ifølge hans forklaring affyret ved et uheld, da der opstod tumult i forbindelse med det røveri, han ville begå.

Nu har Østre Landsret bestemt, at Kriminalforsorgen skal fastsætte vilkår for, at livstidsfangen kan blive prøveløsladt. De sker efter, at byretten i Glostrup i maj afviste, at Seth Sethsen skulle løslades.

Kriminalforsorgen har blandt andet afvist at prøveløslade Seth Sethsen, fordi han ikke har ønsket at lade sig mentalundersøge.

»Han mener, at Kriminalforsorgen bare bestiller en ny mentalundersøgelse, hvis de ikke er tilfredse med resultatet,« har hans advokat Torben Dyring Kledal tidligere forklaret.

Eller som Seth Sethsen selv formulerede det tilbage i 2012, da han også dengang forsøgte at få Retten i Glostrup til at gå med på, at han skulle ud i friheden igen:

»Jeg har gjort det, jeg skulle. Jeg har talt med psykologer syv gange. Men Kriminalforsorgen lytter ikke. De tolker selv, det de vil.«

»Der er ingen psykiatere, der har talt om farlighed i 20 år. Det er alene kriminalforsorgen, der gør det. Hvorfor skal jeg så deltage i flere undersøgelser. I har flere lig i lasten, end rockerne har tilsammen,« tordnede han dengang med ophidselse i stemmen.

De fleste, der idømmes livstid, slipper ud efter 16-17 år, og kun én mand har i nyere tid siddet længere tid i fængsel end Seth Sethsen.

Det drejer sig om Naum Conevski, der i 1984 skød og dræbte en 20-årig mand og en 16-årig dreng på Femøren på Amager.

»Seth Sethsen har slået et menneske ihjel, men han har siddet i fængsel dobbelt så længe som andre livstidsfanger og i længere tid end Palle Sørensen,« har Seth Sethsens advokat tidligere udtalt.

»Så spørgsmålet om proportionalitet har for længst passeret sidste salgsdato med flere længder,« tilføjede Torben Dyring Kledal.

I 1965 skød og dræbte Palle Sørensen fire politibetjente i København. Han blev løsladt i 1998 efter at have afsonet 33 års fængsel.

Seth Sethsen har tidligere givet udtryk for, at han efter en løsladelse drømte om at slå sig ned i Midtjylland og leve et stille liv i et lille hus.

 Source link

Flere Artikler