Hjem Verden Færdig i magtfuldt netværk

Færdig i magtfuldt netværk

af Extra Avisen


– Jeg går ud fra, at hun trækker sig. Vi har besluttet, at hun ikke kan være medlem, forklarer formand for Støjbergs VL-gruppe

Færdig i magtfuldt netværk

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Inger Støjbergs dom ved Rigsretten på ubetinget fængsel er helt uforenelig med at være medlem af det magtfulde netværk ‘Dansk Selskab for Virksomhedsledelse’. Her har den tidligere udlændingeminister i mange år været medlem af VL-gruppe 10.

– Jeg har ikke talt med Inger endnu. Men jeg går ud fra, at hun trækker sig, siger formanden for VL-gruppe 10, administerende direktør Jens Faarup.

– Kan man ikke sidde i en VL-gruppe med en sådan dom?

– Nej, det kan man ikke. Det er jo et netværk for erhvervsledere og offentlige ledere. Der er man nødt til at se pæn ud. Det skal være redeligt. Men jeg er ked af det, fordi jeg smadder godt kan lide Inger som person. Men vores gruppe har besluttet det her – og har i øvrigt også vendt det med hele ledelsen for VL, siger Jens Faarup. Han været optaget af bestyrelsesmøder – men forventer, at tage kontakt til Inger Støjberg senere i dag.

VL-grupperne har cirka 4000 medlemmer, der tæller nogle af de mest magtfulde danske ledere i både det private og offebtlige. Hver VL-gruppe har 30-40 medlemmer. Et medlem kan ifølge vedtægterne ekskluderes, hvis et medlem skader selskabets anseelse.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Inger Støjberg via hendes pressemedarbejder.Source link

Flere Artikler