Hjem 112 Fanget i bidende kulde i en time – havde ingen stemme til at kalde på hjælp

Fanget i bidende kulde i en time – havde ingen stemme til at kalde på hjælp

af Extra Avisen


Juleaftensdag befandt en Gladsaxe-borger sig pludseligt i en noget penibel – og bidende kold – situation.

Pågældende havde nemlig fået smækket sig selv ude på sin altan på 3. sal. Overtøjet lå inden døre, og stemmen var væk på grund af hæshed.

Det var derfor svært at få tilkaldt hjælp til at komme ud af den kritiske situation.

Der gik da også omkring en times tid, før det lykkedes, skriver Beredskab Øst på Facebook.

Klokken 14 blev holdet fra Gladsaxe Station nemlig tilkaldt, efter det trods alt var lykkedes den hæse borger at få de forbipasserendes opmærksomhed.

Via en drejestige formåede brandfolk at komme den frysende borger til undsætning. Og ved fælles hjælp fik de lirket altandøren op, så pågældende kunne komme ind i varmen.

»Beboeren kom herefter med taknemmelige julehilsner til brandmandskabet på gaden – nu med lidt mere vinterligt overtøj,« skriver Beredskab Øst om episoden, der ikke blev den eneste af sin slags.

Klokken 17.30 var den nemlig gal igen.

Denne gang var det en beboer fra Lyngby, der havde fået smækket sig ude på første sal. Og dette, mens julemaden i køkkenet kørte på højeste blus.

Straks rykkede beredskabsfolkene fra Station Lyngby ud, og med en håndstige skaffede de sig adgang til altanen, hvorfra de kunne afliste et vindue og dernæst komme ind i lejligheden via altandøren.

»De tændte blus kunne nu håndteres, og en brand undgås, ruden blev sat på igen, og vi ønskede en glædelig jul,« lyder det i facebookopslaget.

I alt blev det til fem udrykninger på det, Beredskab Øst betegner som »en stille julevagt«.

Foruden de to altan-uheld var brandfolk også ude til en mindre brand i Gentofte, hvor en flæskesteg formentlig havde fået lidt mere, end opskriften foreskrev, samt en lidt større juledekorationsbrand i Ballerup.

»Pas nu på,« lyder det afsluttende fra Beredskab Øst.Source link

Flere Artikler