Hjem Sport Første gang i 12 kampe: Mere end ét mål

Første gang i 12 kampe: Mere end ét mål

af Extra Avisen


Ikke siden åbningskampen havde nogen hold ved Africa Cup of Nations indtil torsdag formået at score flere end ét mål i en kamp, men nu er stimen brudt.

Værtsnationen Cameroun var i spillehumør og nedlagde Etiopien med 4-1.

Det var også Cameroun, der senest havde scoret flere end et mål. Det skete som sagt i åbningskampen, hvor camerounerne slog Burkina Faso med 2-1.

Torsdagens sejr betyder, at Cameroun har maksimumpoint efter de to første kampe, og meget skal derfor gå galt, hvis værtsnationen ikke skal gå videre fra gruppespillet.

Første gang i 12 kampe: Mere end ét mål
Jublen var stor i Cameroun-lejren. Foto: Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix

 

Cameroun fik dog ikke nogen specielt god start på kampen torsdag. Allerede i fjerde minut gik det galt.

Etiopien fangede Camerouns bagkæde højt på banen, og Amanuel Gebremichael udnyttede ubalancen i forsvaret og sparkede bolden ind foran mål, hvor Dawa Hotessa scorede sikkert.

Allerede fire minutter senere var der balance i regnskabet igen. Karl Toko Ekambi stangede kuglen i kassen til pausestillingen 1-1.

Efter pausen var Vincent Aboubakar i målhumør. To gange på to minutter var han på pletten – først med et hovedstød og siden et tap-in tæt på stregen.

Ondt blev værre for etiopierne, som så ud til at have givet op. Karl Toko Ekambi scorede sit andet mål i kampen efter 67 minutter, og så var den kamp afgjort.

Der måtte et ‘safeword’ til, da Alan Hvedehave i 2013 skulle forhandle Mikkel Beckmanns exit hos APOEL med en truende klubpræsident.

I sjette afsnit af ‘Agenterne’ fortæller Hvedehave om de dramatiske forhandlinger på Cypern, en løgnagtig græsk agent, der kostede Beckmann hanekammen og en usædvanligt tung Bip-test i Hobro.Source link

Flere Artikler