Hjem Politik Frederiksbergs bykonge flygtede fra pressen – nu forklarer han sig

Frederiksbergs bykonge flygtede fra pressen – nu forklarer han sig

af Extra Avisen
Frederiksbergs bykonge flygtede fra pressen – nu forklarer han sig


Frederiksbergs bykonge, Simon Aggesen, har gemt sig for pressen hele valgdagen.

En horde af journalister var ellers mødt op ved Skolen på Duevej på Frederiksberg sent på formiddagen, hvor det var planen, at den konservative politiker skulle afgive sin stemme.

Men her mødte han aldrig op – og ingen kunne få en forklaring fra partiets folk.

Samtidig aflyste han interviews med flere medier herunder TV 2 News, og andre medier har beskrevet, hvordan den ellers presseglade borgmester allerede satte sit kryds, lige efter valgstederne åbnede tirsdag morgen.

Det fik pressen bare ikke at vide.

Men B.T. fangede den – i dagens anledning – pressesky Aggesen, da han her til eftermiddag besøgte Bülowsvejhallen, hvor Frederiksberg-borgere stod i kø for at sætte deres kryds.

»Sådan dag som i dag er helt uforudsigelig, og for mig er det første gang som borgmester, så er det jo helt nyt at være i det her,« siger den ellers erfarne Aggesen om hans planer for valgdagen.

Han afviser fuldstændig, at han med vilje har undgået pressen, selvom han pludselig udeblev fra den planlagte presseseance 11.30.


De Konservative har kørt det tunge skyts i stilling i valgkampens slutspurt på Frederiksberg.


De Konservative har kørt det tunge skyts i stilling i valgkampens slutspurt på Frederiksberg.
Foto: Søren Bidstrup

Vis mere

»Der kom ændringer i løbet af dagen. Men nu står jeg her, og jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget til i aften,« lyder det kortfattet fra den konservative bykonge.

Det har været nogle pressede dage for den 34-årige toppolitiker, der er blevet konfronteret med en stribe ubesvarede spørgsmål om en kontroversielle bolighandel, hvor han scorede millioner på en »heldig« handel på det frederiksbergske boligmarked.

De Konservative kæmper en hård kamp om at bevare magten på Frederiksberg, hvor partiet har siddet solidt på magten i de sidste 112 år.

Aggesen overtog borgmesterkæden i 2019 og har siden forsøgt at løfte en tung arv i en kommune, der valg for valg er blevet mere rød.

Sidste gang var det bare 168 stemmer, der gjorde, at den Aggesens forgænger, Jørgen Glenthøj, kunne blive siddende i borgmesterkontoret.Source link

Flere Artikler