Hjem Underholdning Har Jake Gyllenhaal stjålet Taylor Swifts halstørklæde? 11 år efter deres forhold får ny sang rygterne til at svirre igen

Har Jake Gyllenhaal stjålet Taylor Swifts halstørklæde? 11 år efter deres forhold får ny sang rygterne til at svirre igen

af Extra Avisen


Skuespilleren Jake Gyllenhaal vil gøre klogt i at logge af sine sociale medier det næste stykke tid.

11 år efter sin romance med Taylor Swift er han nemlig igen kommet under angreb fra sangerindens dedikerede fans, som aldrig tilgiver ham for at have knust hendes hjerte dengang.

Det hele skyldes en ti minutter lang sang. Og et halstørklæde.

For at forstå sammenhængen må vi først skrue tiden ni år tilbage.


Taylor Swift sammen med skuespillerne Dylan O'Brien og Sadie Sink – der efter alt at dømme spiller hende og Jake Gyllenhaal i kortfilmen 'All Too Well', som sangerinden har udgivet i forbindelse med genudgivelsen af hendes sang af samme navn.


Taylor Swift sammen med skuespillerne Dylan O’Brien og Sadie Sink – der efter alt at dømme spiller hende og Jake Gyllenhaal i kortfilmen ‘All Too Well’, som sangerinden har udgivet i forbindelse med genudgivelsen af hendes sang af samme navn.
Foto: JEENAH MOON

Vis mere

Da Taylor Swift i 2012 udgav succesalbummet ‘Red’, var hun uvidende om det drama, hun syv år senere ville blive involveret i. Her valgte kendismanager og talentspejder Scooter Braun nemlig at opkøbe Taylor Swifts tidligere pladeselskab Big Machine – og erhvervede sig i samme ombæring rettighederne til sangerindens seks første album.

Det betød, at han nu både kunne udgive et livealbum i hendes navn – mod hendes vilje – og forbyde hende at bruge egne råbånd i hendes dokumentar ‘Miss Americana’ fra 2020.

Den slags gør man ikke mod Taylor Swift. Så efter at have fået afslag på at købe sine råbånd og originale indspilninger tilbage, satte hun sig for at indspille alle sine seks første album på ny. I håb om, at fansene ville lytte til dem i stedet for dem, Scooter Braun ‘stjal’ fra hende.

Foreløbig har sangerinden udgivet genindspilninger af ‘Fearless’ fra 2008 samt 2012-albummet ‘Red’, der udkom i sin nye version i weekenden. Da genudgivelserne er et statement mere end et kunstnerisk projekt, er de nye sange – hvis man ser bort fra, at Taylor Swifts stemme er blevet en anelse mere moden i mellemtiden – nærmest magen til deres originaler.

Bortset fra ét nummer.


Taylor Swift i forbindelse med udgivelsen af 'Red' i oktober 2012.


Taylor Swift i forbindelse med udgivelsen af ‘Red’ i oktober 2012.
Foto: LUCAS JACKSON

Vis mere

‘All Too Well’, der oprindelig var fem og et halvt minut langt, er nemlig blevet hele ti minutter langt.

Og de mange nye tekstlinjer bekræfter kun Taylor Swifts fans yderligere i deres gode gamle teori om, at sangen handler om skuespilleren Jake Gyllenhaal. Og ikke mindst, hvordan han har holdt Taylor Swifts halstørklæde som gidsel i årevis efter deres tre måneder lange romance.

Allerede i 2012 fortalte Taylor Swift i et interview med ‘Good Morning America’, at hun havde haft så meget på hjerte under arbejdet med ‘All Too Well’, at hun måtte gøre en indsats for at skære den ned fra ti til fem minutter. Og siden har hendes fans været vedholdende i ønsket om, at hun en dag ville udgive den fulde version – og dermed hele historien om hende og Jake Gyllenhaal, som dengang var henholdsvis 20 og 29 år.

Den dag er nu kommet. Og derfor kan man i den nye version høre, hvordan han aldrig dukkede op til hendes 21-års fødselsdag (Taylor Swift fyldte 21, kort inden de slog op i december), og hvordan hun selv bliver ældre, mens hans kærester bliver ved med at være på hendes daværende alder. 40-årige Jake Gyllenhaal er i dag i et forhold med den 25-årige model Jeanne Cadieu.

Jake Gyllenhaal har aldrig ønsket at kommentere hverken forholdet eller albummet ‘Red’, der efter alt at dømme indeholder flere sange om ham. Det gør han heller ikke nu, selvom hans sociale medier flyder over med beskeder fra Swift-fans, der afkræver ham en undskyldning – samt at han afleverer hendes halstørklæde tilbage.

I begge versioner af ‘All Too Well’ synger Taylor Swift nemlig om, hvordan hun glemte sit halstørklæde i hans søsters hus, og at han stadig har det den dag i dag.

Samtidig kan man på gamle paparazzofotos se, hvordan Taylor Swift, Jake Gyllenhaal og hans storesøster, skuespilleren Maggie Gyllenhaal, går en tur sammen, hvor hun er iført et blåt halstørklæde med røde og hvide striber.

Et halstørklæde nøjagtig mage til ét, som Jake Gyllenhaal siden er blev spottet med.

I 2017 blev selvsamme Maggie Gyllenhaal i ‘Watch What Happens Live’ spurgt, om det var sandt, at sangerinden havde glemt sit tørklæde i hendes hus. Det benægtede hun ikke direkte.

»Jeg har aldrig forstået, hvorfor folk bliver ved med at spørge mig om halstørklædet. Hvad er det? Jeg er helt forvirret over det halstørklæde. Det kan da godt være. Jeg ved det ikke.«

Flere fans har da også spekuleret i, om halstørklædet skal tages så bogstaveligt, eller om der i virkeligheden er tale om Taylor Swifts mødom, når hun synger:

‘Du har beholdt mit gamle halstørklæde fra vores allerførste uge, for det minder dig om uskyld, og det dufter af mig, så du kan ikke skille dig af med det.’

Det kommer Taylor Swift næppe til hverken at be- eller afkræfte, ligesom hun aldrig har fortalt direkte, at sangen handler om Jake Gyllenhaal.

Men ser man på billeder fra den kortfilm, som den notorisk iscenesættende Taylor Swift har udgivet i forbindelse med genindspilningen, er der næppe nogen tvivl.

Her er den mandlige hovedrolle nemlig iført op til flere sæt tøj, som minder umiskendeligt meget om noget, Jake Gyllenhaal var iført i tiden omkring deres forhold.

Taylor Swift er i dag i et forhold med den britiske skuespiller Joe Alwyn, som hun mødte i 2016.

Source link

Flere Artikler