Hjem Underholdning Helle Thorning-Schmidt jubler over Tessa-video: ‘Tiden er løbet fra dumsexisme’

Helle Thorning-Schmidt jubler over Tessa-video: ‘Tiden er løbet fra dumsexisme’

af Extra Avisen


You go girl!

Helle Thorning-Schmidt jubler over rapperen Tessa, der i ny video leverer en syngende lussing til ‘X Factor’-dommer Thomas Blachman.

»Hvis jeg kneppede dig, fik du hjertestop,« lyder det fra Tessa.

Og den sætning sidder lige i skabet, hvis man spørger Danmarks tidligere statsminister.

»Jeg blev så glad og lettet i går (tirsdag, red.), da Tessa lagde det op. Det var sjovt og lige på kornet. Jeg synes, det var fedt,« siger Helle Thorning-Schmidt til B.T. og uddyber:


Tessa.


Tessa.

Vis mere

»Tiden er løbet fra, at det bliver så dumsexistisk. Nu kan man svare uden at blive kaldt sur og snerpet. Det er også fedt, at selvom man ikke har sagt noget i øjeblikket, så kan man stadig godt lave et comeback senere, hvis man stadig går og tænker over det,« siger hun.

Hun var selv med den aften til Zulu Awards i foråret 2021, der kickstartede hele krisen mellem Blachman og Tessa. Under showet sagde en tilsyneladende påvirket Blachman: »Jeg står i telefonbogen. Kom og knald mig, min elskede,« til Tessa. Men det var ikke noget for rapperen, der nu kalder Blachman for ‘grisebasse’ og ‘oldefar’.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt, der selv har været med i en af Tessas musikvideoer, minder Blachmans opførsel om en gammel, fuld onkels.

»Alle hørte det den aften. Men jeg tror, det er et levn fra gammel tid, at man bare trækker på skulderen og siger: ‘Det er jo bare Blachman, det er en gammel fuld onkel’. Og så går videre,« forklarer Helle Thorning-Schmidt.

Det skal være slut nu.

»Kommentaren var meget upassende. Af mange årsager. Tessa er en yngre kvinde, og han har en vis position i samfundsdebatten. Og i branchen. Og hun var nomineret i samme kategori. Det er jo heller ikke kutyme, at man jorder en, man er i kategori med. Det er i hvert fald upassende, og vi gider ikke glo på det mere,« siger Thorning-Schmidt.

Hun mener, at TV 2 burde have klippet Blachmans kommentar ud efterfølgende. Programmet blev nemlig ikke sendt live.

»Jeg fatter ikke, hvorfor TV 2 bragte det. Det havde de jo ikke behøvet, de kunne bare have klippet programmet. TV 2 burde have klippet det og bedt Blachman om at give hende en undskyldning. Jeg tror, de gjorde det, fordi de syntes, det var sjovt. Og fordi Blachman er med i ‘X Factor’,« mener hun.

Kanalchef på TV 2 Dorthe Thirstrup indrømmede da også dengang, at Blachmans tale var over grænsen. Ifølge hende havde Blachman givet Tessa en undskyldning. Men den siger Tessa, at hun aldrig har modtaget.

»Han har måske givet en offentlig undskyldning, men ikke til hende. Man skal gøre det til personen,« siger Helle Thorning-Schmidt.Source link

Flere Artikler