Hjem Underholdning I tårer: Det var virkelig klamt

I tårer: Det var virkelig klamt

af Extra Avisen


Den kendte tv-vært Janni Pedersen står frem i dokumentaren ‘MeToo: Sexisme bag skærmen’ på discovery+ og fortæller om sine oplevelser med sexisme på TV 2.

Her fortæller hun, hvordan hun som løstansat på tv-stationen fik at vide af en chef, at hun kunne blive fastansat, hvis hun havde sex med ham.

Det skete i forbindelse med et såkaldt boblemøde i København med kolleger og chefer, hvor der blandt andet blev drukket vin og spist tapas.

I løbet af aftenen faldt snakken på Janni Pedersens ansættelse.

– Og der sagde han konkret til mig, at jeg ville blive fastansat, inden der var gået en måned eller to, men inden den måned eller to var gået, havde vi også haft sex, fortæller Janni Pedersen til Information.

Hun forklarer videre, at den kommentar tog fuldstændig fusen på hende. Hun ville for alt i verden gerne blive ved med at bibeholde en god relation til ham og talte derfor uden om. Hun tog dog hjem alene og sagde aldrig ja til hans tilbud.

Kort derefter tog hun hjem, men bemærkningen blev ved med at hjemsøge hende og gøre hende usikker.

I tårer: Det var virkelig klamt
Janni Pedersen har valgt at deltage i dokumentaren på opfordring af sin datter. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix

 

Inviterede på hotel
I dokumentaren fortæller Janni Pedersen om, at hun allerede som helt ny medarbejder på TV 2 blev udsat for den grænseoverskridende adfærd fra chefer.

– Jeg har ikke været der i lang tid i Odense for at klippe et Station 2-indslag om Peter Lundin, så kommer en af TV 2’s chefer forbi og er meget interesseret i, hvad jeg laver. Det er første gang, jeg ser den pågældende, som har været en del af min journalistiske forståelse i mange år, så jeg er utrolig glad for, at han kommer forbi, og jeg er meget optaget af, at han står der og siger pæne ting om mig. Jeg var stort set lige startet. Jeg var fuldstændig på røven over, at han var så interesseret, siger hun og fortsætter:

– Han siger til mig, at der er en masse, der skal mødes, og om jeg ikke vil komme ned bagefter. Jeg kommer ned og jeg tænker, at det er sjovt, for der er ikke nogle af de nye kolleger, som han har sagt, jeg skal møde. Så sidder ham og en anden chef der. Jeg er fuldstændig færdig over den interesse, de viser over for mig.

Hurtigt udvikler samtalen sig dog i en meget uventet retning.

– Da jeg så skal til at hjem, så bliver det ikke særlig rart. Jeg får at vide, at der er et hotelværelse, jeg kan tage med på. Men der tager jeg hjem. Til mig selv. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der var sket, hvis jeg var taget med, siger Janni Pedersen, der blev meget berørt, da hun genfortæller historien.

Hun fortæller, at hun følte sig ‘feteret’, men ‘at det også var virkelig klamt’.

– Det berører mig nu. Så mange år efter set i lyset af det, der er sket det seneste halve  år. Jeg var 31 år og gift. Jeg stod et godt sted i forhold til mit eget privatliv. Det, der rører mig nu, er de vidnesbyrd fra kvinder, der har været ramt af det samme, og som ikke er taget hjem.Source link

Flere Artikler