Hjem Politik Inger Støjberg takker nej til job hos DF – Ditoverblik.dk

Inger Støjberg takker nej til job hos DF – Ditoverblik.dk

af Extra Avisen

Inger Støjberg takker nej til job hos DF – Ditoverblik.dk
Inger Støjberg forlader Folketinget tirsdag den 21. december, efter at et flertal har erklæret hende for uværdig på grund af rigsretsdommen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti har tilbudt Støjberg et job, efter at hun blev erklæret uværdig til Folketinget. Men Støjberg har i stedet takket ja til at skrive klummer for Ekstra Bladet

Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skal være klummeskribent for Ekstra Bladet. Hun takker samtidig nej til Dansk Folkeparti, som har tilbudt hende at arbejde for DF på Christiansborg. Det skriver Ritzau.

“Det er rigtig flot af Dansk Folkeparti, at de har tilbudt det, men det ville ikke være rigtigt at begynde at arbejde på Christiansborg lige nu,” siger Inger Støjberg til Ritzau.

Et flertal i Folketinget besluttede kort før jul, at Inger Støjberg er uværdig til at sidde i Folketinget. Det skete som konsekvens af Rigsretsdommen på to måneders ubetinget fængsel. Det fik Dansk Folkeparti til at tilbyde den tidligere minister et job. Men det har hun nu afslået.

Ud over at skrive klummer om aktuel politik mm. for Ekstra Bladet, skal Inger Støjberg passe sit nye netmedie Inger.dk, hvor hun hver uge analyserer dansk politik.

Inger Støjberg blev dømt i Rigsretten for sin beslutning som minister om at kræve asylpar adskilt, hvis en af parterne var under 18 år. Et flertal af dommerne mente hun overtrådte ministeransvarlighedsloven, fordi der i følge anklagerne ikke var en undtagelsesbestemmelse, sådan som konventionerne kræver. Inger Støjberg fastholdt i Rigsretten, at hun ikke har gjort noget ulovligt og at hun ikke fortryder sin beslutning.

Source link

Flere Artikler