Hjem Samfund Jule-sneen daler: Her bliver der hvid jul

Jule-sneen daler: Her bliver der hvid jul

af Extra Avisen


Store dele af Danmark er dækket af julesne. Vi er på tærsklen til landsdækkende hvid jul

Jule-sneen daler: Her bliver der hvid jul

Et stort snevejr ramte Danmark lillejulaften. Her er det Fredericia, der efter alt at dømme bliver en af de mange danske egne, som får hvid jul i år. Foto: Claus Fisker

Er din juleplan skredet i corona-svinget? Fortæl os om din corona-jul på 1224 (alm. sms-takst) eller [email protected]

Du behøver ikke drømme om den, som Bing Crosby sang.

Et stort flertal af danskere vil i år opleve den første hvide jul i 11 år.

Sådan er situationen i meget store dele af landet juleaftensmorgen, lyder det fra vagthavende meteorolog ved DMI, Bolette Brødsgaard

– Situationen her lidt efter kl. 8.00 er, at der er sne i næsten hele landet. Så vi er ekstremt tæt på en landsdækkende hvid jul.

Både Fyn, Midtjylland, Vestjylland store dele af Sjælland og øerne samt Hovedstadsområdet har sne ved indgangen til juleaftensdag.

Stirrer på webcams
Meteorologen fortæller, at hun bygger sine observationer på webcams i hele landet, der viser udbredt snedække overalt – bortset fra Vendsyssel og Nordjylland samt få steder i Sønderjylland.

– Vi har en svag frontzone, der i løbet af formiddagen skal ned gennem landet nordfra. Der er sne i den, men om det er nok til at dække de sidste egne, kan jeg ikke sige. Der kommer dog lidt lige nu.

– Men jeg kan stadig se bar mark gennem sneen i Nord- og Sønderjylland. Og vi kan også ende med, at temperaturen flere steder stiger en smule, så noget af sneen smelter.

Bolette Brødsgaard minder om, at definitionen på landsdækkende hvid jul er, at 90 pct. af Danmark skal være dækket af mindst en halv centimeters sne om eftermiddagen.

Og juleaftensmorgen hersker der tvivl om, hvornår DMI vil ‘kalde den’.

– I sidste ende er det klimatologerne, der skal se på snemængder og satellitbilleder. Men vi er meget tæt på, gentager meteorologen.

Dermed bliver det tidligst eftermiddag juleaftensdag, at vi ved med sikkerhed, om julen anno 2021 bliver hvid i hele Danmark.Source link

Flere Artikler