Hjem Sport Kæmpe tv-succes: Håndbold slår julekalendere

Kæmpe tv-succes: Håndbold slår julekalendere

af Extra Avisen


De syv mest sete programmer i seneste uge er VM-håndbold

Kæmpe tv-succes: Håndbold slår julekalendere
Danskerne labber håndboldsuccesen i sig fra stuerne af. Foto: Lars Poulsen

Mange danskere har siddet klistret til skærmen i seneste uge, hvor det danske landshold har fejet alt modstand af banen ved VM-turneringen i Spanien.

Danmark-Tyskland søndag aften klokken 20.30 på DR1 blev ugens mest sete program, hvor 1,3 millioner danskere så med.

Det viser tal fra det danske analyseinstitut Kantar Gallup. Opgørelsen er fra mandag 6. december til søndag 12. december.

De syv meste sete programmer er udelukkende håndbold. Efter kampen mod tyskerne kommer danskernes opgør mod Ungarn i onsdags. Her så 1.048.000 med. Den kamp blev også vist på DR1.

TV 2 sætter sig på tredje- og fjerdepladsen med Danmarks kampe mod Sydkorea og Tjekkiet. De efterfølgende tre pladser er besat af to nedtakter og en enkelt optakt til landskampene.

Nede på ottendepladsen er første program, der ikke er håndbold. Her ligger DR’s julekalender ‘Tidsrejsen’ med under halvt så mange seere som Danmark mod Tyskland.

Jesper Jensens tropper har tæsket alle modstandere i Spanien indtil videre. Også på listen over mest sete programmer er de suveræne. Foto: Lars Poulsen
Jesper Jensens tropper har tæsket alle modstandere i Spanien indtil videre. Også på listen over mest sete programmer er de suveræne. Foto: Lars Poulsen

Danmark spillede tirsdag kvartfinale mod Brasilien. For første gang under VM-slutrunden var Jesper Jensens mandskab allerede i aktion klokken 17.30.

Ekstra Bladet talte med DR inden kampen.

– Vi har været så godt vant med de gode tidspunkter, så det er selvfølgelig ærgerligt, men det er vilkårene. Det er helt inden for retningslinjerne og rettighedskøbet. Det må vi bare indstille os på, sagde underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sport, Anders Kern Boje.

Danmark kørte Brasilien møre og vandt sikkert. Fredag er der VM-semifinaler. Enten Sverige eller Frankrig venter danskerne. TV 2 viser semifinalen.

Landsholdsstjerner løfter sløret: Tjener penge på billeder (+)

Få seneste opdatering fra Ekstra Bladets udsendte journalister i Spanien her.

 Source link

Flere Artikler