Hjem Politik Kommunen opfordrer nu alle til at brevstemme: Vil undgå smittespredning

Kommunen opfordrer nu alle til at brevstemme: Vil undgå smittespredning

af Extra Avisen
Kommunen opfordrer nu alle til at brevstemme: Vil undgå smittespredning

 

Sæt dit kryds før valgdagen, så vi undgår smittespredning.

Det er budskabet fra Magistraten i Aarhus Kommune, der nu opfordrer borgerne til at brevstemme forud for valget.

»Der er stor opmærksomhed på at undgå smittespredning på valgdagen 16. november, men set i lyset af smitteudviklingen i samfundet har Magistraten i Aarhus i dag valgt at opfordre de aarhusianske vælgere til at brevstemme for at øge trygheden,« skriver kommunen i en pressemeddelelse.

De understreger, at samfundet fortsat er åbent og at smittesituationen med corona er under kontrol. Samtidig bliver der netop nu iværksat en række smitteforebyggende tiltag på valgstederne.

Du kan blandt andet vælge at medbringe dit eget skriveredskab, når det vigtige kryds skal sættes, ligesom du kan få udleveret et mundbind eller handsker ved ankomst til dit valgsted, hvis du ønsker det.

Det er dog ikke et krav.

Hvis du er gangbesværet eller på grund af sygdom har behov for det, vil det også være muligt at afgive sin stemme udenfor valgstedet.

Det kan eksempelvis være i din egen bil. Det kalder man en vognstemme.

Alligevel mener kommunen, det er klogt at udvise rettidig omhu, så alle kan føle sig trygge i forbindelse med valget – og derfor appellerer de til, at man brevstemmer.

Skulle man være smittet med covid-19 på valgdagen, opfordres man til at ringe til Valgsekretariatet først på 41 85 77 84. De vil have et særligt sundhedsberedskab klar, så man forsvarligt kan modtage din stemme på valgstedet.

 

Source link

Flere Artikler