Hjem Sport Så faldt hammeren: Dømt for matchfixing

Så faldt hammeren: Dømt for matchfixing

af Extra Avisen


Pawel Cibicki, der tidligere har optrådt for det svenske U-21-landshold, Malmö FF og Leeds United, er onsdag blevet dømt for at være involveret i matchfixing

Så faldt hammeren: Dømt for matchfixing
Pawel Cibicki (th.) spillede sammen med Markus Rosenberg (tv.) i Malmø. Nu har Cibicki fået en betinget dom for matchfixing. Foto: Andreas Hillergren/TT News Agency/Ritzau Scanpix

En betinget dom og udelukkelse fra sport i fire år.

Det blev afgørelsen i retssagen mod Pawel Cibicki, der sad på anklagebænken for at være part i en matchfixingskandale.

Det skriver flere medier, heriblandt svenske Aftonbladet.

Cibicki har tidligere optrådt for Leeds United og Allsvenskan-klubberne Malmö FF samt IF Elfsborg, og det var i sidstnævnte klub, at den ulovlige episode fandt sted.

Den 27-årige svensker er nemlig blevet dømt for at modtage et gult kort bevidst i foråret 2019, og hovedpersonen fik efter sigende ikke mindre end 300.000 svenske kroner – svarende til 215.000 kroner – for at komme i dommerens sorte bog.

I første omgang blev Cibicki frikendt for alle anklager i byretten, men dommen blev senere anket til appelretten, hvor retsmøderne blev afholdt i slutningen af november.

Onsdag faldt hammeren så, hvor den offensive fodboldspiller fik sin dom for matchfixing. Cibicki har nægtet sig skyldig gennem hele forløbet.

Den tidligere svenske U-21-landsholdsspiller afviste nemlig alle anklager og berettede i stedet, at det store pengebeløb var et lån. Dommen kan ankes til Den Internationale Sportdomstol (CAS)

Pawel Cibicki tørner i øjeblikket ud for polske Pogon Szczecin, hvor han senest var i aktion på grønsværen i foråret 2020.

——— SPLIT ELEMENT ———

– Du er bindegal, var Karsten Aabrinks respons til Danny Blind, da han i 2008 afbrød Aabrinks sjældne ferie med nyheden, at Ajax’ havde fyret Kenneth Perez.

Gå ikke glip af tredje afsnit af ‘Agenterne’ – lyt her eller i din fortrukne podcastapp.Source link

Flere Artikler