Hjem Politik Scor penge på kommunalvalget

Scor penge på kommunalvalget

af Extra Avisen
Scor penge på kommunalvalget


Hvis du både kan lide hurtige penge og kommunalpolitik, så kan der være lidt at hente ved dagens kommunalvalg. Danske Spil har nemlig lavet en større mængde odds på hvem, der får og ikke får borgmesterkæder om halsen.

Hvis du gerne vil sætte dine penge på spil i opgøret om de største byer i landet, så er det dog ikke her, at du bliver rig.

Danske Spil og landets politiske eksperter er nemlig ganske sikre på udfaldet i de fire største byer København, Aarhus, Odense og Aalborg.

I København er der en betydelig sandsynlighed for, at Enhedslisten bliver det største parti. Derfor har der også været lidt polemik om hvorvidt partiet skulle have overborgmesterposten.


Kommunalvalg. Frederiksberg borgmester Simon Aggesen (K) I Frederiksberg Have.


Kommunalvalg. Frederiksberg borgmester Simon Aggesen (K) I Frederiksberg Have.
Foto: Søren Bidstrup

Vis mere

Men det har en bred række af de andre partier forsvoret. Liberal Alliance siger sågar, at skulle det komme til det, så ville det blodblå parti selv pege på Socialdemokratiets Lars Weiss til at indtage overborgmesterposten.

Derfor får du kun odds 1,08, hvis du sætter dine penge på, at Københavns overborgmester fortsat er en socialdemokrat efter valget. Det betyder, at hvis du sætter 100 kroner på det, så får du 108 kroner tilbage, hvis det altså går som alle regner med. Sætter du derimod 100 kroner på det modsatte, så får du 650 kroner igen, hvis du får ret.

Du har dog eksperter og prognoser imod dig.

Du kan også sætte penge på resultatet i Odense, men også her er Danske Spil overbevist om at den nuværende socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel fortsætter. Oddset er sølle 1,03. Det omvendte odds er 8,00.


Danske Spil sætter en række odds på kommunalvalget


Danske Spil sætter en række odds på kommunalvalget

Vis mere

Danske Spil har slet ikke odds for Aalborg og Aarhus. Det kan skyldes, at der ikke er den store tvivl. Mandag Morgen skriver for eksempel i deres gennemgang, at der stort set ikke kan være tvivl om udfaldet og at de nuværende socialdemokratiske borgmestre fortsætter.

Pengene er i stedet at tjene ude i Vandkantsdanmark og provinsbyer, hvor der er lagt op til store gysere.

For eksempel er der klippeøen Bornholm, hvor den nuværende socialdemokratiske borgmester Winni Grosbøll ikke stiller op. Hendes afløser Thomas Thors er ifølge Mandag Morgen ikke spor populær, men kan alligevel blive borgmester. Det skyldes, at blå blok står svagt og ikke kan mønstre nok stemmer.

Eneste andet reelle alternativ er Enhedslistens Morten Riis, som netop har det imod sig, at han stiller op for Enhedslisten, som de fleste andre partier nok vil fravælge til fordel for Socialdemokratiet. Lidt ligesom i København.


Borgmesterkandidat i Kolding Villy Søvndal fra SF stemmer i Sdr Bjert Hallen i Bjert uden for Kolding


Borgmesterkandidat i Kolding Villy Søvndal fra SF stemmer i Sdr Bjert Hallen i Bjert uden for Kolding
Foto: Claus Fisker

Vis mere

Du får odds 1,85 på begge muligheder på Bornholm..

Et andet drama er valget i Kolding. Her står slaget især mellem Venstres Eva Kjer Hansen og SFs tidligere partiformand Villy Søvndal. Danske Spil tror på Eva Kjer Hansen og tilbyder derfor odds 1,65 på, at Venstre får borgmesterposten.

Tror du på Villy Søvndal eller en helt tredje, så er odds 2,10 hvis IKKE Venstre får borgmesterposten..

En tredje gyser er Frederiksberg, som har haft konservativt styre i 112 år. Nu er oddsene pludselig imod De Konservative. Simon Aggesen -–som er sskandaleramtpå baggrund af særligt lukrative bolighandler -–står ifølge Danske Spil til at tabe borgmesterposten. Man får odds 1,72, hvis man spiller på han mister posten..

Man får odds 2,00, hvis man får ret i, at Aggesen, trods skandaler, holder fast borgmesterkæden.

Se disse og mange andre odds her.Source link

Flere Artikler