Hjem Verden Støjbergs plads kan gå til Pape og co.

Støjbergs plads kan gå til Pape og co.

af Extra Avisen


De konservative kan blive et mandat rigere på Christiansborg, da Inger Støjbergs suppleant har skiftet parti

Støjbergs plads kan gå til Pape og co.

Søren Pape skal måske byde velkommen til et nyt konservativt medlem på Christiansborg. Foto: Jonathan Damslund

Når Inger Støjberg bliver smidt ud af Folketinget, så skal de måske til at finde en stol mere i det konservative gruppeværelse.

Det er nemlig den konservative politiker i Silkeborg Kommune Gitte Willumsen, som har retten til det ledige mandat, oplyser Folketinget til Ekstra Bladet.

Det skyldes, at Gitte Willlumsen er 2. suppleant for Venstre i Vestjyllands Storkreds, hvor Inger Støjberg blev valgt ind.

Ved valget i 2019 stillede Gitte Willumsen op for Venstre, men i september sidste år blev hun smidt ud af Venstres gruppe i Silkeborg byråd.

Herefter meldte hun sig ind i Det Konservative Folkeparti, og derfor skal K-formand Søren Pape Poulsen måske byde hende velkommen på Christiansborg i den nærmeste fremtid.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Gitte Willumsen.

Gitte Willumsen kan komme i Folketinget, når Inger Støjberg bliver smidt ud.

Gitte Willumsen kan komme i Folketinget, når Inger Støjberg bliver smidt ud.

Den første på Venstres suppleant-liste – Kenneth Mikkelsen – er allerede trådt ind i Folketinget som stedfortræder for tidligere udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Det vil sige, at Gitte Willumsen bliver spurgt som den næste. Siger hun ja tak, så indtræder den tidligere Venstrepolitiker i Folketinget under Søren Pape Poulsens fane.

Gitte Willumsen fik 2722 personlige stemmer ved Folketingsvalget i 2019. Og nu er det altså nok til at komme på tinge.

Siger Gitte Willumsen nej tak, så bliver det i stedet Anders G. Jacobsen, som får muligheden. Han har også forladt Venstre og har i stedet med sig ind i Radikale Venstre.Source link

Flere Artikler