Hjem Ferie The Ultimate Guide to Taking Greek Ferries • The Blonde Abroad

The Ultimate Guide to Taking Greek Ferries • The Blonde Abroad

af Extra Avisen


The Ultimate Guide to Taking Greek Ferries • The Blonde Abroad

Når du rejse rundt på de græske øer, nogle gange er færgerne uundgåelige – MEN der er muligheder og ting at huske på. Jeg deler min ærlige mening om færgerejser i Grækenland, sammen med hvilke færger der er gode, og hvilke der er…ikke så gode.

Spoiler alert: Jeg kaldte næsten dette blogindlæg, “Hvorfor du ikke bør tage færger i Grækenland”, men det virkede lidt for … pessimistisk.

Medmindre du har haft den klare fornøjelse at tage færger ind Grækenland før, så er du måske bare enig i, at den alternative næsten titel er fuldstændig korrekt.

jeg afviger.

Hvis du planlægger en tur til Grækenland og skal lave lidt ø-hop gennem de græske øer (hvilket jeg stærkt anbefaler)-Santorini, Mykonos, og Milos er personlige favoritter – her er hvad du behøver at vide om at tage græske færger.

Bestil ikke en billet til en græsk færge uden at læse denne guide først. Her er alt hvad du behøver at vide om færger i Grækenland!

TBA Post

Skal jeg flyve i stedet for at tage en græsk færge?

Da jeg postede på Instagram om min mareridtsfærgeoplevelse, var der nogen, der svarede mig og sagde noget i retning af, “du kan ikke budgettere med ikke at flyve.” Og helt ærligt, så kunne jeg ikke være mere enig.

Selvom en færge er den billigere løsning, er det næsten altid det værd at overveje at flyve.

Overvej følgende:

  • Hvor lang tid tager færgen (i forhold til hvor lang tid et fly ville være)?
  • Vil du være i stand til at håndtere ekstremt hakkende vand?
  • Kan du håndtere at føle dig syg efter deboarding, og hvor meget vil det skære i din tur?

Vær opmærksom på, at selv folk, der ikke typisk bliver søsyge, ofte kan blive søsyge på græske færger. Vandene er alvorligt urolige og til tider utroligt ubehagelige.

Færger kan nogle gange tage tre gange længere end flyrejser.

Hvis det er muligt, vil jeg sige absolut flyv!

Jeg anbefaler stærkt, at du tjekker, om der er tilgængelige fly mellem de øer, du vil rejse til. Som en note, hvis du flyver til en snarere fjerntliggende græsk ø, skal du muligvis forbinde i Athen og komme til øen. Hvis det er tilfældet, kan rejsetiden til at flyve være længere end en færge … men det er stadig sandsynligvis det værd.

Overvej dit budget, tidsbegrænsninger, vilje til at udholde søsyge, og tag hensyn hertil.

TBA Post

shutterstock 219162611
shutterstock 20527806501

Hvilke færger man skal tage, og hvilke man skal undgå

Er det en stor færge eller en lille færge?

I chancen for, at du *NÅ* at tage en færge, betyder størrelsen noget.

Hvorfor? Fordi de større færger (der ærlig talt ligner krydstogtskibe) er massive, og fordi de er så store, mærker man ikke rigtig bølgernes bump.

De mindre, ja, du vil mærke hvert hop, bump og spring fra hver eneste bølge. Og du vil finde dig selv i at gætte, når du har sat foden på land, fordi alt vil stadig gynge.

Færgen vi tog fra Santorini til Naxos var rigtig rart. Og gæt hvad? Det var en af ​​de store – Blue Star Delos via Blue Star Ferries. I dette tilfælde er Blue Star Ferries et ja fra mig.

På bagsiden tog vi Superjet-færgen fra Naxos til Milos og det var en fejl.

Stor fejltagelse. Stor. Kæmpe stor.

Vi valgte at tage Superjet, fordi det var *lidt* billigere pr. person (hele $30…og lad mig fortælle dig, det var ikke det værd).

For det første var færgen fra Naxos til Milos forsinket (over 2 timer forsinket). For det andet var færgen meget mindre end Blue Star Delos – man kunne mærke HVER bump. Og tilfældigvis var vandet *EKSTRA* uroligt den dag på grund af hård vind (en almindelig begivenhed for området).

Jeg talte SYV mennesker omkring mig, der mistede deres frokost, inklusive et par, der så ud som om de var på bryllupsrejse. Mit råd: Blue Star Delos er den eneste færge, jeg ville tage igen. Superjet – aldrig igen.

TBA Post

TBA Naxos Greece 7

Naxos, Grækenland

Sådan forbereder du dig på græske færger

AKA Hvad der muligvis er den værste oplevelse i dit liv.

Okay, okay, jeg er måske en smule dramatisk, men jeg vil virkelig ikke have, at du mister din frokost og derefter får en forfærdelig oplevelse i Grækenland. Der er alt for mange smukke græske fødevarer at prøve og øer at udforske i Grækenland, og jeg vil sætte dig klar til succes.

Her er hvad du bør vide:

  • Store færger over små færger, enhver dag
  • Færger kører ofte uden for tidsplanen
  • I sommermånederne kan det være utrolig blæsende – hvilket betyder, at færger ikke kan sejle, fordi bølgerne er kæmpestore
  • ELLER, hvis de kører under blæsende forhold, vil det være en alvorlig ujævn tur

Hvis du rejser uden for disse måneder, er det måske ikke så slemt, men bare ikke ideelt.

2021101115282209 276336548872369551 IMG 0059
2021101115265801 1045232014470813906 IMG 0096

Brug FerryHopper-appen

Det Ferryhooper hjemmeside giver dig mulighed for at gennemse ruter og se, hvad der er tilgængeligt at reservere. Du kan tjekke, hvilke færgeselskaber der opererer og træffe din beslutning i overensstemmelse hermed.

Vil du spore græske færger i realtid?

Sørg for at downloade appen, da den giver oplysninger om færgesporing – hvilket er super nyttigt, hvis færgen er forsinket.

2021101115250183 2603690782960113995 7862CD4F EEAC 4F44 80FA 65C57810BE3E

Sådan håndteres søsyge på græske færger

Forestil dig, at du er fuldstændig omgivet af mennesker, der tuder i papirposer. Jeg har aldrig set så mange mennesker kaste op, i desperation eller fuldstændig og fuldstændig ubehag.

Selvom du ikke er tilbøjelig til at få søsyge – tage en tablet.

Det er sådan en ubehagelig oplevelse, hvis du tager en mindre færge, og du ikke har noget at bevise, så tag en tablet proaktivt.

TBA Post

DSCF0585
polaroid stack

Ting at vide om at tage græske færger

De fleste færger er ikke udsolgt, men hvis du prøver at planlægge, kan du gå videre og bestille 2 til 3 måneder i forvejen. Husk, at nogle færger er sæsonbestemte og ikke sejler hele året rundt.

Desværre for dem, der er på ø-hop, er der ikke et færgekort til de græske øer.

Hvad angår prisen på græske færgebilletter, afhænger det virkelig af ruten – hver destination er anderledes.

En nem fejl at begå, hvis du skal fra en græsk ø til en anden, er at antage, at det kun bliver en kort tur med båd. Virkeligheden er, at de hundredvis af beboede øer faktisk er spredt over et stort område.

Faktisk er der nogle rejser, der kan tage ti timer eller mere med færge, især hvis du starter rejsen fra havnen i Piræus (den vigtigste færgehavn for Athen).

Endelig bør du planlægge at ankomme til færgehavnen omkring 30 til 45 minutter før afgang – færgen vil ikke vente på dig, hvis du ikke er der.

TBA Post


The Yacht Week Greece 4

Min erfaring med græske færger

Min første græske færgeoplevelse var tilbage i 2012, da jeg tog færgen fra Mykonos til Athen. Jeg var en pengeløs backpacker og ledte efter alle måder at spare penge på.

Jeg troede, at færgen ville være naturskøn. Det var det ikke.

Jeg spildte også en halv dag på at komme til Athen, hvorimod, hvis jeg havde budgetteret med at flyve, ville jeg have haft mere tid at bruge på den næste destination. Allerede dengang kan jeg huske, at jeg tænkte, at de penge, jeg havde sparet med at tage færgen frem for at flyve, ikke var det værd.

Tilsyneladende havde jeg ikke lært min lektie, og jeg vendte tilbage for at tage færgen i 2021.

Og i 2021 gennemgik næsten alle omkring mig 5 papirposer hver. Jeg var traumatiseret. Gør ikke dette. Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: gør som jeg siger, ikke som jeg gør.

TBA Post

Alt dette vil sige – jeg håber, du får en vidunderlig tur rundt i græske øer! Det er virkelig det værd at tage på ø-hop, men den foretrukne transportform ville være en flyvning over en færge, uden tvivl.

Vil du dele din oplevelse med græske færger? Fortæl venligst alle detaljerne i kommentarfeltet nedenfor!

Source link

Flere Artikler